Despre medici, cu recunostinta

Despre medici, cu recunoștință

Când te-ai felicitat ultima oară pentru inspirația de a te fi lăsat pe mâna unui doctor care a făcut minuni cu sănătatea ta? Dar pe el când l-ai felicitat ultima oară, cu voce tare, mai departe de propria familie? Când ai scris despre asta, din proprie inițiativă, pe rețelele de socializare, fără să ți se ceară o recomandare în mod expres, doar ca să dai mai departe din preaplinul emoțiilor tale pozitive?

Avem tot felul de experiențe cu personalul medical cu care interacționăm de-a lungul anilor, dar, din păcate, ajungem deseori să ne popularizăm doar nemulțumirile. E momentul să ne revanșăm față de medici măcar din acest punct de vedere.

Doctorii nu au neapărată nevoie de laude, marea lor satisfacție stă în salvarea sănătății și chiar vieții, în cele mai dificile dintre cazuri. Dar au nevoie să le fie recunoscute eforturile, să fie susținuți în activitatea lor nu numai de familie și de angajator, ci și de pacienți, prin atitudinea lor. 

Pentru că, de cele mai multe ori, nici nu luăm în calcul presiunea enormă de pe umerii acestor oameni care au dorit să-și urmeze pasiunea într-unul dintre cele mai dificile domenii profesionale din lume. Pentru că nu stăm să ne gândim la eforturile pe care un medic le depune zi de zi, nu doar în cele 30 de minute de consultație în care interacționăm cu el.

Nu luăm în calcul nopțile petrecute în gărzi, stresul apelurilor telefonice nenumărate de la pacienți, fiecare moment de prăbușire interioară când sunt investiți ca mesageri pentru vești dureroase... Nu, noi ne raportăm la scurta noastră experiență cu ei, una atât de subiectivă, și acționăm doar pe baza ei. Iar doctorii merită, pentru munca lor de zi cu zi, mult mai mult decât atât!

Merită, în primul rând, să fie cunoscuți ca oameni, nu numai ca profesioniști. Merită ca și alți potențiali pacienți să afle acele mici detalii de viață adevărată, de interacțiune umană pe care le-ai descoperit chiar tu în lungul timp petrecut împreună cu acest om, când ți-a urmărit îndeaproape tratamentul și însănătoșirea.

Așa că fă-i un bine doctorului care ți-a rămas la suflet, la fel cum ți-a făcut și el ție, și trimite-ne mesajul tău de mulțumire, laudă, susținere cu care să-i înseninăm zilele și să-i ușurăm munca. Pentru că în luna septembrie, pe canalele noastre de socializare, ne-am gândit să arătăm lumii întregi că înainte de a fi medici, doctorii sunt Oameni!  

Ajută-ne să construim un #PortretdeMedic uman care-i va face și pe alți pacienți să aibă încredere că-și vor găsi alinarea. La fel ca tine. 

Uite, e simplu: #mulțumescdoctore pentru că... te lăsăm pe tine să continui! Articol scris de: Nativia

Data publicării: 06-09-2021
Data modificării: 09-05-2023