Radioterapie

Radioterapia este o procedură medicală utilizată pentru a distruge celulele canceroase din corp cu ajutorul radiațiilor, a iradierii sau a razelor X. În cadrul unui consult de radioterapie, tratamentul este atent planificat astfel încât iradierea să fie cât mai eficientă și să nu afecteze alte celule sau regiuni din corp. Radioterapia este utilizată de obicei pentru tratarea afecţiunilor maligne (cancer), dar uneori şi pentru a trata tumori benigne şi alte boli benigne.

Solicită programare

Terapia prin radiații

În urma unui diagnostic oncologic și se poate recomanda radioterapia ca parte din planul de tratament. Un consult de radioterapie este necesar pentru ca medicul radioterapeut să îți confirme indicația de radioterapie, să îți ofere cât mai multe informații despre procesul prin care vei trece și să planifice toate controalele pre-terapeutice și post-terapeutice. Medicul îți va răspunde la toate întrebările legate de terapie, inclusiv cele legate de îngrijirea emoțională, de dieta în timpul iradierii sau de efectele secundare posibile.

Terapia prin radiații sau radioterapia este procesul nedureros prin care radiațiile ionizante distrug celulele canceroase care formează tumora. În urma unui tratament de iradiere, celulele tumorale mor sau devin incapabile să crească și să se multiplice, iar tumora se micșorează sau dispare.