Neonatologie

Ce este neonatologia

Neonatologia este acea ramură a medicinei care se ocupă de copilul nou-născut de la momentul naștere și în primele 28 de zile de viață ale acestuia.
Medicul neonatolog asistă nașterea bebelușului dumneavoastră, face o monitorizare completă adaptării nou-născutului la viață extrauterină, oferă tratamentul necesar nou-născutului și consiliere noilor părinți, adaptată la nevoile fiecărei familii.
Îngrijirea nou-născuților poate prezenta un set unic de provocări, care necesită un nivel înalt de calificare și expertiză medicală, mai ales în cazul nou-născuților prematuri sau care au prezentat dificultăți în adaptarea la viață extrauterină.
Majoritatea bebelușilor nu au probleme de sănătate după naștere, dar, uneori, din cauze ce pot fi prevenite cu ușurință, prima lună de viață poate fi destul de dificilă. În cadrul unui control neonatal de rutină, la o săptămână de viață și mai apoi la o lună de viață, se pot identifica eventualele probleme în adaptare și găsite soluțiile necesare.

Care este rolul medicului

  • Rolul medicului neonatolog este de a veni în întâmpinarea nevoilor noilor părinți și ale fiecărui bebeluș și de a oferi consiliere adaptată la nevoie speciale, unice fiecărei nașteri

  • Medicul neonatolog este prezent în momentul nașterii, precum și în primele zile de viață. Acesta are un rol cheie, de a se asigura, la naștere, că bebelușul face tranziția corectă la viață extrauterină iar la nevoie, să acorde primul ajutor, precum și îngrijirea medicală postnatală necesară.

De ce este important un consult neonatologic pentru bebelușul tău

Primele zile de viață vin cu modificări fiziologice specifice, unice nou-născutului, motiv pentru care orice nou-născut este foarte vulnerabil.
Alimentația nou-născutului, icterul neonatal, fiziologic de cele mai multe ori, curba ponderală, dezvoltarea fizică a nou-născutului, modificarea aspectului scaunelor, detașarea bontului ombilical și vindecarea plăgii ombilicale sunt doar niște exemple ale provocărilor întâlnite în prima lună de viață a nou-născutului care necesită monitorizare și îngrijire atentă.
Orice eventuală nelămurire, sau îngrijorare asupra stării de sănătate a nou-născutului impune vizită la doctor.

Cât costă un consult neonatologic?

Consultație neonatologie - 350 lei
Vezi lista tuturor tarifelor noastre aici.

Află despre medic

Dr. Alexandra Istrate-Bârzan este medic specialist pediatru. Principala sa competență este Terapia Intensivă Neonatală, dar tratează și îngrijește cu multa dedicare și profesionalism atât nou-născuții cât și sugarii sau copii mici preșcolari. Alexandra este echilibrată și empatică. Practică medicina bazată pe dovezi, în conformitate cu cele mai noi recomandări și ghiduri de diagnostic și tratament, în centrul căreia se află, ca filosofie, copilul.

  În cadrul clinicii Nativia, Alexandra oferă consultații de pediatrie generală adresate nou-născutului, sugarului și copilului mic până la vârsta de preșcolar.

  Alexandra este și ea mamă și tocmai această experiență de viață îi întărește credința că o lume care nu este centrată pe sănătatea, ocrotirea, dezvoltarea și încurajarea copiilor este o lume fără viitor. Deși petrece mult timp profesând ca medic, timpul liber și-l petrece cu familia și prietenii, citind și făcând sport.

Dr. Alexandra Istrate-Bârzan

Află despre medic

Testimoniale

Roxana Nicolescu La această clinică totul este la superlativ. Domnul doctor Botezatu este un profesionist. O persoană dedicată, empatică, răbdătoare. Dacă urmează să nașteți cu dumnealui, ciuliți bine urechile la ce sfaturi vă dă și nașterea va fi foarte ușoară. Am fost monitorizată si de dl. Profesor Peltecu. O persoană mai caldă și calmă nu mi-a fost dat să întâlnesc. Recomand oricui această clinică.

Maria M. Recomand cu mare drag! De la primirea în recepție, curățenia din clădire, până la doamna doctor (am fost la doamna doctor Cocîrță Elena, o persoană foarte caldă și competentă), totul a fost profesional și eficient (în special că s-au respectat programările la virgulă, nu am așteptat aproape deloc).

Gabriela Iulia David Sunt pacienta domnului profesor Peltecu de "o viață" și am numai cuvinte de laudă. Este un profesionist desăvârșit și un OM deosebit. Dumnealui m-a ajutat și în momente fericite (nașterea fiului meu) cât și în unele mai puțin fericite. Calmul și căldura cu care tratează pacientele, alături de profesionalismul recunoscut nu poate decât să dea încredere. Clinica Nativia este locul în care eu mă simt în siguranță. Totul este la superlativ, din momentul în care suni pentru programare și până când ieși pe ușa clinicii, după consultație. Doamnele de la recepție sunt foarte prietenoase și îți oferă orice informație ceri. Spațiul de așteptare este generos și foarte aerisit. Recomand din tot sufletul această clinică deoarece am încredere deplină în echipa de profesioniști care lucrează la Nativia.

Mădălina Buru La clinica Nativia am găsit o echipă de medici profesioniști și dedicați. Personalul este minunat, iar domnul doctor Iancu George este un om extraordinar care mi-a monitorizat 2 sarcini cu succes. Sunt din Pitești și merg periodic la clinica Nativia pentru controale deoarece îmi inspiră cea mai mare încredere. Mulțumesc întregii echipe și în special domnului doctor Iancu pentru atenția acordată de fiecare dată.

Roxana Nicolescu La această clinică totul este la superlativ. Domnul doctor Botezatu este un profesionist. O persoană dedicată, empatică, răbdătoare. Dacă urmează să nașteți cu dumnealui, ciuliți bine urechile la ce sfaturi vă dă și nașterea va fi foarte ușoară. Am fost monitorizată si de dl. Profesor Peltecu. O persoană mai caldă și calmă nu mi-a fost dat să întâlnesc. Recomand oricui această clinică.

Elena Machidon Medicii sunt de excepție iar locația este superbă. Tot personalul întâlnit acolo a fost amabil și politicos. Recomand cu căldură!

Grigorescu Alexandra Locația este superbă, personalul foarte amabil, iar echipa medicală este de top. Eu am sarcina monitorizată de dl. Dr. Gică Nicolae, foarte bun profesionist, explică pe înțelesul celor mai puțin specializați cu termenii medicali, cu răbdare și empatie, nu recomandă supramedicamentarea în timpul sarcinii.

Cătălina Din punctul meu de vedere, este cea mai bună clinică din București, formată dintr-o echipă de medici profesioniști, cu o experiență aprofundată în domeniul medical. Recomand cu încredere:) De asemenea, aș dori să acord 5 stele și pentru domnul doctor profesor Peltecu, un medic excepțional!

Anda Ștefan Echipa Nativia este minunată din toate punctele de vedere, sunt la a 2-a sarcină și am optat tot pentru serviciile lor. Cuvintele de laudă se duc atât pentru echipa de medici foarte calmi și profi care reușesc să liniștească o gravidă cu bagajul nostru mare de griji și frici pentru o perioadă cu totul nouă din viața noastră, cât și pentru doamnele drăguțe de la recepție care mereu te ajută și te înțeleg și fac în așa fel încât să fie bine pentru toată lumea. Condițiile de igienă sunt ireproșabile. Recomand cu mare drag clinica Nativia!

Chira Daniela Zicu Sunt la a treia sarcină și pot spune că încă de la intrarea în clinică și până la plecare am fost întâmpinată de o echipă de oameni deosebiți și profesioniști. Deși sunt o persoană căreia îi este frică de durere știu că încrederea în oameni contează foarte mult și sunt convinsă că am făcut alegerea corectă. În orice moment am avut nevoie, am găsit sprijin și soluții. Le mulțumesc tuuror și în special dlui doctor Iancu George pentru că datorită dânsului, cu răbdarea și experiența pe care o are, am reușit să nasc natural, să îl am alături pe soțul meu în acele momente și să fiu tratată frumos. Datorită faptului că mai exista astfel de oameni, consider că suntem norocoase. Merită tot respectul și admirația noastră.

Gina Popa Cele mai calde recomandări din partea mea. Este o clinică unde toți medicii sunt profesionaliști, cu servicii medicale de excepție. Dragi viitoare mămici și paciente, aici sunteți pe mâini bune! Îl recomand cu căldură pe dl prof. Peltecu!!!

Ticu Monica Serviciile oferite de clinică sunt unele de calitate, personalul fiind foarte amabil. În ceea ce privește medicii, experiența mea în clinica Nativia este una foarte fericită, sarcina mea fiind urmărită de dna dr Mustață.

Andreea Saioc O clinică de excepție din toate punctele de vedere, iar domnul Dr. Peltecu, un adevărat standard de excelență și profesionalism. Eu și sora mea mergem la dânsul din adolescență, când am fost introduse de mama. Așadar ca o familie suntem pacientele dânsului de 15 ani, și venim de fiecare dată cu cea mai mare încredere și drag. Domnul doctor este foarte răbdator și empatic, și întotdeauna petrece timp explicându-mi rezultatele consultației, următorii pași etc. cu respect și deschidere.