Morfologie fetala

Morfologia fetală (sau ecografia morfologică) este modalitatea prin care voi, viitorii părinți, aflați informații despre sănătatea fătului și despre cum acesta se dezvoltă în uter. De-a lungul sarcinii sunt recomandate 3 astfel de investigații ecografice, câte una în fiecare trimestru, iar prin efectuarea acestora veți avea oportunitatea de a primi informații despre sănătatea bebelușului, dar și de a-l cunoaște, de a-i vedea mișcările în burtică sau de a-i asculta bătăile inimii.

Solicită programare

Importanța morfologiilor fetale

Ecografia morfologică de trimestru 1 este prima și cea mai importantă evaluare detaliată a fătului și se realizează între săptămânile 11 și 14 de sarcină. Ecografia este non-invazivă, nu produce reacții adverse, dar este o metodă sigură de a vedea primele imagini cu bebelușul, ceea ce îți va da cu siguranță emoții și va întări conexiunea dintre voi.

 Ecografia morfologică de trimestru 2 se realizează între săptămânile 20-23 de sarcină. Doar în acest interval fătul este destul de dezvoltat pentru o evaluare precisă a corpului și a evoluției sale. Această ecografie presupune verificarea structurilor fetale și a anatomiei bebelușului. De asemenea, aparatura de ultimă generație din cadrul clinicii Nativia permite reconstrucția 3D și 4D (în timp real) a structurilor fetale, inclusiv a feței și poți vedea cu această ocazie primele trăsături ale bebelușului tău.

Ecografia de trimestru 3 sau evaluarea trimestrului 3 este ultima investigație detaliată a fătului înainte de naștere. Aceasta se face în jurul săptămânii 32 și se analizează dacă bebelușul s-a dezvoltat corespunzător. Cu ajutorul ultrasunetelor va fi măsurată și cantitatea de lichid amniotic din burtica mamei. Această măsurătoare este un indicator important întrucât poate semnala diverse probleme, în funcție de cantitatea acestuia.