Consultatie senologica

Senologia este specialitatea medicală care se ocupă de diagnosticul și tratamentul leziunilor mamare, benigne sau maligne. La consultul senologic, medicul îți va examina sânii și ganglionii regionali. Examinarea se face întotdeauna în două etape: prima etapa constă în vizualizarea și observarea unor eventuale modificări exterioare ale pielii și a doua în palparea atentă a sânului. Acest consult are scopul depistării nodulilor mamari și prevenția cancerului mamar.

Solicită programare

Consultul anual al sânilor este important

Ai făcut un screening imagistic la sân și ți-a fost depistat un nodul ce necesită o intervenție chirurgicală pentru a fi înlăturat. Vino în cadrul clinicii noastre și vei găsi soluții chirurgicale și medici supraspecializați în chirurgie oncologică, cu experiență în astfel de situații.

Cancerul de sân este o afecțiune cu șanse mari de vindecare, însă pentru a fi învinsă trebuie ca medicul să intervină în timp util.

Cancerul mamar poate fi clasificat astfel:

       Cancer mamar neinvaziv – (sau carcinom in situ) – este o formă timpurie de cancer mamar, iar cel mai frecvent întâlnit tip este carcinomul ductal in situ (CDIS).

       Cancer mamar invaziv – este etapa ce urmează după stadiul in situ, iar cea mai întâlnită formă a acestui tip de cancer mamar este cel ductal invaziv.

       Cancerul mamar inflamator – un tip mai rar întâlnit, caracterizat prin inflamarea țesutului mamar asociat procesului neoplazic.