Tratament ginecologic

Se recomandă ca o femeie să meargă la medicul ginecolog cel puțin o dată pe an pentru prevenție, dar în cazul apariției unor simptome specifice e bine să se prezinte, de asemenea, la medic în cel mai scurt timp. Spre exemplu, pentru simptome de tipul dureri pelvi-abdominale, disconfort în zona abdominală inferioară, simptomatologie urinară asociată, secreții vaginale modificate e bine să te prezinți la medic pentru ca acesta să te poată îndruma spre ceea ce este potrivit pentru tine.

Solicită programare

Consultul anual este important

Cele mai frecvente patologii ginecologice sunt legate de simptome de tipul durerilor pelvi-abdominale – cum ar fi endometrioza, chisturile ovariene, fibroamele uterine, boala inflamatorie pelvina sau altele de tipul infecțiilor vaginale care se manifestă prin apariția unei secreții vaginale modificate. În oricare dintre situații sunt necesare atât un consult ginecologic ce va evalua și starea colului uterin, existența unei patologii vaginale/pelvine +/- va preleva probe pentru analiză și/sau va face o ecografie transvaginală/abdominală pentru diagnosticul imagistic al eventualelor chisturi ovariene/fibroame uterine.

Tratamentul fiecărei boli este diferit însă poate include atât tratament medical, cât și tratament chirurgical care poate fi efectuat clasic sau minim invaziv. Boli precum endometrioza, chisturile ovariane, fibroamele uterine pot fi tratate prin chirurgie minim invazivă, desigur dacă medicul dumneavoastră consideră că este o opțiune fezabilă pentru cazul dumneavoastră. În anumite situații abordul chirurgical este clasic, dar sunt și patologii ginecologice care nu necesită viza chirurgicală, ci pot fi tratate pe cale medicamentoasă cum ar fi vaginitele, unele sângerări anormale, boala inflamatorie pelvină, fibroamele uterine de mici dimensiuni/ asimptomatice.

Articole medicale