Dr. Ioana Dumitrascu Biriș

  • Medic specialist cardiologie pediatrică și fetală

A petrecut mai bine de 10 ani în două dintre cele mai mari centre universitare de cardiologie pediatrică și fetală din UK (Evelina London Children’s Hospital și King’s College Hospital), unde lucrează în prezent ca medic specialist cardiologie pediatrică și fetală.

A acceptat invitația de a se alătura echipei Nativia pentru a veni în întâmpinarea viitorilor părinți ce așteaptă un copil și au nevoie de o expertiză în ecocardiografia de cord fetal, fie pentru screening sau în urma unui diagnostic fetal de suspiciune malformație congenitală cardiacă. Pe lângă vastă experiență clinică în managementul malformațiilor complexe congenitale de cord la feți și copii, colega noastră are o impresionantă activitate academică.

Dr. Ioana Dumitrașcu-Biriș are publicații internaționale și numeroase invitații ca speaker de specialitate la congrese internaționale și naționale. De asemenea, este trainer în echipa Evelina London Children’s Hospital de cardiologie fetală și a format sute de medici în vederea obținerii certificării de ecografie cord fetal.

Este la randul ei mamă și prețuiește momentele cu familia și acest rol a ajutat-o să fie sufletește și emoțional mai aproape de viitorii părinți. Este pasionată de drumeție și se pregătește pentru cea mai îndrăzneață drumeție spre Varful Kilimanjaro.

Supraspecializare

  • Terapie Intensivă Pediatrică Cardiacă London, UK 2013-2015

  • Cardiologie Pediatrică London, UK

  • Cardiologie Fetală London, UK

Competențe

  • Ecografie congenitală pediatrică, Acreditare Europeana EACVI, Viena 2021

Servicii

Consult prenatal cord fetal (ecocardiografie fetală)  1220
Control prenatal cord fetal (ecocardiografie fetală)  895