Cursuri online

Naștere, Recuperare post-partum (Perineu), Puericultură, Alăptare sau Parenting, toate aceste cursuri online îți vor oferi siguranța de care ai nevoie pentru ca îngrijirea bebelușului să fie un succes.
Pentru mai multe detalii despre cursurile online, ne puteți scrie pe live@nativia.ro.

Vezi mai jos detalii
1

(Auto)diversificarea alimentației bebelușului


Vine diversificarea? Cu ce începem?
Așa pornesc discuțiile dintre tinerii părinți atunci când bebelușul se apropie de vârsta de 6 luni. Iar aceste două întrebări sunt doar preambulul unei întregi avalanșe de gânduri, de temeri, de așteptări sau de frici dezlănțuite de procesul diversificării alimentației bebelușului.

Însă lucrurile sunt mai simple decât îți închipui. Te invit să dezbatem împreună subiectele controversate ale diversificării alimentației astfel încât, chiar de la prima masă de solide oferită bebelușului, să vezi totul ca pe o joacă.

Cursul are loc pe 20 octombrie 2021, orele 14:30 – 17:00.

PREȚ CURS: 150 lei

2

Pregătire pentru naștere


Corpul tău este perfect echipat și pregătit pentru naștere! Experiența nașterii afectează profund femeile și amintirea ei rămâne adânc întipărită toată viată. Dacă îți dorești o experiență a nașterii cât mai frumoasă, la care să simți că participi conștientă de tot ce se întâmplă cu corpul tău și cu bebelușul, dar și relaxată și încrezătoare în propriile forțe, sunt alături de tine să îți ofer informațiile de care ai nevoie.  

Cursul de pregătire pentru naștere este conceput să îți ofere toate detaliile teoretice și practice pentru ca tu să te simți pregătită și capabilă să îți trăiești pe deplin experiența nașterii așa cum este cel mai bine pentru tine și bebelușul tău și asta să îți dea mai departe încredere în abilitatea ta de a fi cea mai bună mamă pentru copilul tău.  


Prima sesiune, 27 octombrie, orele 18:00-21:00

A doua sesiune, 3 noiembrie, orele 18:00-21:00 (continuarea primei sesiuni)

PREȚ CURS: 190 lei

3

Curs perineu - educare și reeducare perineală


Indiferent de modalitatea nașterii, sarcina afectează perineul, iar efectele pot fi pe toata viată, dacă el nu este tonifiat sau nu recăpătam complet controlul sfincterian. Studiile arată că aproape jumătate din femei au probleme de incontinență urinară în săptămânile de dinainte și de după naștere, probleme dezagreabile care cu timpul se pot agrava, după menopauză mai ales. După menopauză, aproximativ jumătate din femei au probleme de incontinență sau prolaps care necesită de multe ori intervenții chirurgicale. Cursul se adresează tuturor viitoarelor mame, dar și celor care au născut deja, însă nu au făcut cursul în timpul sarcinii.   

Prima sesiune, 10 noiembrie, orele 18:00-20:00.

A doua sesiune, 17 noiembrie, orele 18:00-19:30 (continuarea primei sesiuni).

PREȚ CURS: 190 lei

4

Îngrijirea nou-născutului și a sugarului mic (puericultură)


Nașterea bebelușului este un moment unic în viață, care vine cu multe trăiri și emoții. Pe lângă entuziasm, apar temeri și preocupări firești, despre cum să ai grijă de mica ființă când ajungi cu ea acasă. Ȋn prima lună de viață bebelușul trece prin multe schimbări și va fi nevoie de adaptare pentru a fi în pas cu ele.

Cursul de puericultură îți va oferi siguranța de care ai nevoie pentru a face față cu succes primelor zile acasă cu bebelușul.

Cursul are loc pe 11 noiembrie, orele 9:00 - 11:30.


PREȚ CURS: 95 lei

5

Procesul alăptării


Lactația – producerea laptelui este un proces natural, care se declanșează de la sine. Cum se întâmplă? Odată desprinsă placenta, organismul va ști că sarcina s-a încheiat, iar hormonul prolactină va fi eliberat pentru a stimula secreția lactată. De aici încolo, ține doar de o bună informare și de o pregătire pentru acest moment unic – alăptarea.

Acest curs online îți va oferi toate cunoștințele necesare pentru ca procesul alăptării să fie unul bun, încrederea de care ai nevoie în propriul instinct matern și informații despre când și unde să cauți sprijin dacă ai nevoie.

Cursul are loc pe: 18 noiembrie, orele 09:00 - 11:30.

PREȚ CURS: 95 lei

6

Emoțiile și dezvoltarea copiilor de la 0 luni la 6 ani


Primii ani de viață sunt baza relației noastre cu copilul și a relației copilului cu noi și cu lumea și determină felul în care se va dezvolta el ca adult. La acest curs vorbim despre cum să îi oferim bebelușului și copilului mic un început bun și sigur în viață, ținând cont de cine e el ca om și ce nevoi și preferințe are. Vom învăța să facem distincția între răsfăț, nevoi fizice și emoționale și vom înțelege scopul emoțiilor și cum ne determină ele relația cu lumea, fericirea și sănătatea.

Cursul are loc pe 25 noiembrie, orele 09:00 – 11:30.

PREȚ CURS: 95 lei

Articole medicale