i.php?p=3. 10 mituri despre infertilitat

10 mituri despre infertilitate

Cu siguranță ai asistat, măcar o dată, la o discuție despre infertilitate și inevitabil ai auzit mai multe idei sau mituri despre acest subiect. Deseori, aceste zvonuri nu au explicații medicale în spate, dar sunt crezute sau chiar puse în aplicare de către cuplurile care își doresc un copil.

În cele ce urmează vei regăsi cele mai populare idei despre infertilitate, iar Dr. Corina Gică (Mâţ) va oferi explicațiile medicale la fiecare dintre acestea și îți va răspunde și la alte întrebări legate de fertilitate cu ocazia unui eveniment LIVE organizat pe pagina de Facebook Nativia, în data de 29 iulie, ora 12:00.

Adăugă întrebările tale chiar în comentarii la acest articol, iar acestea vor ajunge la Dr. Corina Gică (Mâţ).

Cele mai populare mituri despre infertilitate 

  • Infertilitatea este problema femeii.
  • Dacă ești tânăr/ă, nu poți fi infertil/ă.
  • Dacă ai deja un copil, nu poți fi infertil/ă.
  • Am făcut sex în ziua ovulației, sigur voi rămâne însărcinată.
  • Dacă stai cu picioarele întinse în sus pe un perete după ce faci sex, cresc șansele de a rămâne însărcinată.
  • Dacă ești relaxată, rămâi însărcinată mai repede.
  • Dacă faci tratament de infertilitate vei avea sarcină multiplă.
  • După sex în poziția misionarului, rămâi însărcinată mai repede.
  • Suplimentele alimentare cresc șansele de rămâne însărcinată.
  • Vârsta nu e o problemă pentru niciunul dintre parteneri.


"Internetul este foarte generos în informații atunci când vine vorba de lămuriri pentru cele mai întâlnite mituri despre infertilitate, dar explicațiile medicale le demontează de cele mai multe ori pe cele populare. În data de 29 iulie, ora 12:00, voi avea ocazia să vă ofer răspunsuri medicale la aceste zvonuri, așa că fiți alături de mine pentru a afla realitatea miturilor despre infertilitate. Până atunci, pentru a acoperi cât mai multe subiecte despre infertilitate în cadrul sesiunii de LIVE, adăugați în comentarii întrebările voastre”, declară Dr. Corina Gică (Mâţ), medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul Nativia.

Infertilitatea nu este o problemă de cuplu de neglijat, iar tratamentele au evoluat și au efecte benefice, dacă se fac investigațiile necesare ambilor parteneri. Dacă ai sub 35 de ani și după 12 luni de încercări de a rămâne însărcinată nu sunt rezultate, consultă un medic ginecolog pentru a-ți recomanda investigațiile necesare. De asemenea, dacă ai peste 35 de ani și după 6 luni de încercări sarcina nu apare, adresează-te medicului ginecolog. Iar dacă ai peste 40 de ani și îți dorești o sarcină consultă doctorul ginecolog cât de curând posibil. Mai mult, dacă menstruația este neregulată sau sunt cunoscute deja niște probleme medicale la organele de reproducere, precum ovare polichistice, povestește-i medicului ginecolog că vrei să rămâi însărcinată și acesta îți va face recomandările necesare de investigații, fără ca tu și partenerul tău să mai așteptați o anumită perioadă de timp pentru a vedea dacă apare sarcina. Pentru o discuție despre infertilitate și recomandări de investigații, solicită o programare la Dr. Corina Gică (Mâţ), medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supra specializare în reproducere umană asistată, fertilizare in vitro și infertilitatea cuplului.Articol scris de: Nativia

Articol revizuit de: Dr. Corina Gică
Medic primar obstetrică-ginecologie

Dr. Corina Gică

Data publicării: 03-07-2020
Data modificării: 09-05-2023