i.php?p=8. Ce sa faci imediat dupa ce af

Ce să faci imediat după ce afli că ești însărcinată?

Testul a ieșit pozitiv, ai aflat că ai rămas însărcinată și multe emoții probabil că deja te copleșesc. Ce faci apoi?

Bucură-te de veste împreună cu partenerul tău

Primul pas este să te bucuri din plin de aceste trăiri speciale și să-i împărtășești partenerului tău minunata veste că sunteți viitori părinți. Este momentul în care decizi dacă vrei să-l surprinzi într-un mod inedit (prăjituri cu răvaș, cadou surpriză etc.) sau pur și simplu să strigi de fericire chiar în momentul aflării minunatei vesti. După trăirea acestor momente speciale, probabil, că vor veni multe gânduri și întrebări. Află mai jos ce mai trebuie să faci imediat după ce afli că ești însărcinată.

Anunță medicul de familie și fă-ți o programare la ginecolog

Un lucru la fel de important că trăirea emoției momentului în care afli că ești însărcinată este să îți faci o programare la medicul de familie și la un medic ginecolog cât mai curând posibil. Ginecologul iți vă confirma sau infirma existența sarcinii și te vă îndrumă spre o serie de analize, investigații și teste. Pentru o programare, la unul dintre medicii din clinica Nativia poți suna la numărul 021 230 79 73, de luni până vineri, între orele 08:30 – 21:30 sau poți scrie oricând pe pagina de Facebook Nativia.

Află cum te alimentezi corect în timpul sarcinii

O dietă sănătoasă în timpul sarcinii este foarte importantă atât pentru tine, viitoare mămică, dar și pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului tău. Sunt câteva alimente care ar trebui evitate în perioada sarcinii, cum ar fi carnea sau ouăle crude, pestele oceanic, ce poate conține o cantitate mai mare de mercur, alimentele nepasteurizate, cafeina sau alcoolul în exces etc. Dieta unei femei însărcinate ar fi bine să fie diversificată și să conțină cât mai multe cereale, legume sau fructe, carne, grăsimi și uleiuri sănătoase în cantități moderate. Aici poți afla mai multe detalii despre alimentația femeii însărcinate.

Cântărește-te, măsoară-te și fotografiază-te

Perioada sarcinii este unul dintre momentele cele mai frumoase din viață unei femei, iar transformările corpului tău sunt interesant de urmărit, dar mai ales de păstrat în cutia cu amintiri. Fă-ți o poza în momentul în care afli că rezultatul testului este pozitiv, atât ție cât și împreună cu partenerul. Acest moment vă avea mereu un loc special în inimile voastre, așa că de ce să nu-l păstrați și vizual? Notează-ți câte kilograme ai, câți cm are talia și burtica, dar mai ales, găsește o poziție și o vestimentație potrivită pentru câteva fotografii cu burtica la vedere. Repetă aceste fotografii lunar, pentru a observa evoluția schimbărilor pe care le aduce sarcina.

Fii curioasă și informează-te

Citește despre simptomele unei sarcini, adu-ți aminte când ai avut ultima menstruație și calculează-ți sarcina pe săptămâni, informează-te despre ce analize sunt necesare în sarcina, despre eventualele probleme care pot apărea în sarcina, despre riscurile unui avort spontan, despre mișcare și obiceiuri sănătoase, legislația pentru gravide, sexul în sarcina sau despre orice alta tema despre care ești curioasă. Vei descoperi lucruri frumoase despre tine, despre transformările care au loc în corpul tău, dar mai ales informații importante despre bebe și evoluția lui în burtica ta.

Bucură-te de fiecare moment din sarcină și simte-te confortabil cu noile transformări. Ține strâns legătură cu medicul tău ginecolog și întreabă-l orice. Acesta te vă ajuta cu tot ce este nevoie să știi, ca să devii o mămică minunată și responsabilă.




Articol scris de: Nativia

Articol revizuit de: Dr. Corina Gică
Medic primar obstetrică-ginecologie

Dr. Corina Gică

Data publicării: 07-07-2020
Data modificării: 09-05-2023