Nu este doar o sarcină pierdută!

Te invităm la o întâlnire LIVE cu Ioana Marinescu și Vistiana Long pe 3 decembrie, de la ora 19.00, pe tema pierderea sarcinii.

Vistiana Long este psihoterapeut cu experiență, autor de poezii terapeutice.
Ioana Marinescu, blogger pe www.ioanamarinescusima.ro și creator de conținut, a trecut acum ceva vreme printr-o experiență dureroasă, care i-a marcat viața si despre care a ales să vorbească, în speranța că povestea ei poate ajuta femeile care se confruntă cu pierderea unei sarcini.

Completează adresa de mail pentru a primi invitația la acest curs

Temele de discuție sunt:

⚠️ Ce înseamnă, din punct de vedere emoțional, pentru o femeie să piardă o sarcină? Cu ce putem asemăna această pierdere?

⚠️ Tendința imediată a femeilor, susținută destul de mult de cei din jur, este de a “acoperi” durerea. Fie se afundă în muncă, fie în distracții (mai rar), fie se consolează cu tot felul de idei sugerate mai mulți de apropiați. Care este efectul durerii netrăite pe termen lung și ce ar trebui să facă o femeie pe care o doare această pierdere? Cum să o gestioneze?

⚠️ Ce rol are terapia făcută la timp într-o astfel de situație și ce se întâmplă dacă nu s-a făcut atunci terapie și lucrurile s-au “îngropat”, dar durerea a rămas? Se poate apela ulterior la terapie, mai are același efect?

⚠️ Vorbim mult despre femei, dar unde este bărbatul, viitorul tată, în această ecuație a pierderii? Prin ce trec bărbații atunci când partenera lor se confruntă cu o pierdere de sarcină? De ce suport ar avea nevoie și ei, pentru că, până la urmă, este de asemenea o pierdere și pentru ei.

⚠️ Ce înseamnă pentru un cuplu o astfel de pierdere? Care ar fi soluțiile pentru ca acest eveniment să nu ducă la destrămarea cuplului?

⚠️ Care ar fi atitudinea pe care ar trebui să o aibă cei din jur vizavi de pierderea suferită de o femeie? Majoritatea vin cu sfaturi – "Poate este mai bine așa", "Așa a fost să fie", "Decât să aibă probleme la naștere, mai bine", "Ești tânără" etc., care de cele mai multe ori fac mai mult rău decât bine. Ce abordare se recomandă pentru părinții, prietenii, oamenii apropiați femeii/cuplului care suferă pierderea?  

Suntem alături de tine dacă ai pierdut o sarcină sau mai multe și ne dorim să îți răspundem la toate întrebările medicale despre experiența prin care ai trecut. Vrem să îți arărătm că #NuEștiSingură și că #ÎmpreunăSuntemMaiPuternice, dar mai ales, vrem să te încurajăm să îți spui povestea și să ne adunăm într-un grup de suport, într-o comunitate de mame care învață una de la alta, ghidate și susținute de medici.     

Ne vedem curând online!  

Dă mai departe vestea dacă știi pe cineva care ar avea nevoie de informațiile din această sesiune live!  

#LIVE #PierdereSarcina #AlaturiDeFiecareFemeie #NuEștiSingură #ÎmpreunăSuntemMaiPuternice  #Nativia