Hipertensiunea și complicațiile acesteia în sarcină

Te invităm la o întâlnire LIVE cu Dr. Bogdan Chirculescu, medic specialist obstetrică-ginecologie, și Dr. Maria Florescu, medic primar cardiologie.

Pe cât de limitată ca timp îi este prezența și evoluția în viața pacientelor, pe atât de grave îi pot fi urmările: hipertensiunea în sarcină poate duce chiar la pierderea fătului și a vieții femeii însărcinate sau la complicații la nivelul multor organe ale mamei. Depistată la timp, poate ajuta la salvarea vieții fătului și a mamei, înainte ca anumite consecințe grave să apară.

Dr. Bogdan Chirculescu și Dr. Maria Florescu vor discuta live următoarele teme și va vor răspunde în direct întrebărilor legate de hipertensiunea în sarcină, în data de 18 mai 2021, ora 19:00. 🕖

Completează adresa de mail pentru a primi invitația la acest curs

Subiecte de discuție:

1. Ce este hipertensiunea de sarcină? Dar preeclampsia?

2. Orice femeie însărcinată este predispusă la această afecțiune?

3. Cum își dă seama o gravida că are hipertensiune și în ce moment al sarcinii?

4. Cât de important este ca hipertensiunea să fie depistată într-un stadiu incipient?

5. Ce se întâmplă dacă nu este tratată la timp? Cât de periculoasă poate fi hipertensiunea pentru mamă și copil?

6. Cum se tratează hipertensiunea în sarcină?

7. Cum o să nasc dacă am hipertensiune in sarcină?

8. Rămâne hipertensiunea după sarcină? Dar la următoarea sarcină, această revine?

Dr. Bogdan Chirculescu este medic specialist în obstetrică-ginecologie. După terminarea rezidențiatului în Spitalul Clinic Filantropia din București, a avut oportunitatea să petreacă câteva luni în calitate de clinical observer la sala de nașteri a Spitalului Universitar St. George's din Londra.

Principalele sale competențe sunt ecografia obstetricală și ginecologică, colposcopia și planning familial. O fire calmă și blândă reușește ca după o bună informare a pacientei să constituie o echipă medic-pacient care să elaboreze un plan de acțiune adecvat în beneficiul matern și fetal.

Dr. Maria Florescu este medic primar cardiologie, doctor în științe medicale, având competențe în ecografie transesofagiană și vasculară.

Membră a Societății Române de Cardiologie și membru al Societății Europene de Cardiologie. Are o experiență bogată de peste 15 ani, dintre care peste 10 ani la Spitalul Universitar de Urgență București și peste un an de zile cu experiență internațională de voluntariat în clinici de chirurgie cardiacă în Sudan și Italia, dar și ca șef de lucrări UMF Carol Davila București.


🎁 Organizăm și un concurs cu premii: 5 morfologii de trimestru 1 gratuite în cardul clinicii Nativia și 3 Holter de monitorizare TA 24h din partea clinicii Emerald.

Înscrierile se fac în timpul sesiunii live, pe 18 mai, orele 19:00-20:00, adăugând un comentariu: o întrebare sau "Mă înscriu la concurs" (alte comentarii nu vor intra în concurs).

Centrul Medical Emerald din București este dedicat inimii și creierului, ce abordează integrat, personalizat și multidisciplinar patologii cardiovasculare și neurologice. Cu o echipă de peste 30 de medici, hiperspecializați în subdomenii ale cardiologiei, neurologiei, medicinei interne, imagistică prin rezonanță magnetică, diabet, nutriție sau endocrinologie și mai nou, recuperare medicală, la Emerald pot fi accesate o serie de investigații inovative, unice în România, cum ar fi: Rezonanța Magnetică Cardiovasculară de stres, o terapie inovativă prin stimulare electrică nervoasă transcutanată pentru tratamentul migrenelor, imagistică pediatrică sau recuperare medicală post intervenții chirurgicale cardiovasculare. Centrul medical Emerald își propune, ca și până acum, să pună pacientul în centru, oferindu-i atenție și tot timpul de care are nevoie într-un consult.

Dă mai departe vestea dacă știi pe cineva care ar avea nevoie de informațiile din această sesiune live!

Ne vedem curând online!

#Nativia #LIVE #DrBogdanChirculescu #Preeclampsie #sarcina #DrMariaFlorescu #Emerald #cardiologie