

Educare și reeducare perineală
Indiferent de modalitatea nașterii, sarcina afectează perineul, iar efectele pot fi pe toată viața, dacă el nu este tonifiat sau nu recăpătam complet controlul sfincterian. Studiile arată că aproape jumătate din femei au probleme de incontinență urinară în săptămânile de dinainte și de după naștere, probleme dezagreabile care cu timpul se pot agrava, după menopauză mai ales. După menopauză, aproximativ jumătate din femei au probleme de incontinență sau prolaps care necesită de multe ori intervenții chirurgicale.
Cursul se desfășoară online, în două sesiuni interactive!
Următoarele sesiuni:
19 & 26 Octombrie (18:00 - 21:00/19:00 - 20:00), 16 & 23 Noiembrie (18:00 - 21:00/19:00 - 20:00), 21 & 28 Decembrie (18:00 - 21:00/19:00 - 20:00).
PREȚ CURS: 240 lei
Descriere curs
Sunt Livia Toboșaru, moașă licențiată, consultant în lactație certificat IBCLC, consultant babywearing certificat, educator prenatal Lamaze și mama de 4 copii.
Te invit la cursul despre perineu - educare și reeducare perineală - pregătire înainte de naștere și recuperarea perineală. Musculatura perineală susține toată viața întreaga greutate a organelor abdominale și inclusiv a sarcinii - pe perioada ei -, deține controlul sfincterian (uretra, vagin și anus), iar la naștere face ceva cu totul excepțional față de ceea ce face în rest: se destinde foarte mult pentru a face loc bebelușului să treacă din pântecul mamei în brațele ei.
La cursul despre perineu - educare și reeducare perineală vei afla răspunsul la toate întrebările de mai jos și la orice alte întrebări ai mai avea legate de naștere în general și expulzie în special, sau despre recuperarea postnatală. Cursul are o parte teoretică, cu un suport de curs bogat în imagini și explicații și o parte practică, cu exerciții pe care le facem împreună și explicații detaliate legate de tehnici de masaj perineal prenatal.
Cursul se adresează doar mamelor, dar beneficiile unui perineu tonic, ușor de controlat si contractat vor fi resimțite de ambii parteneri.


Beneficii
-
Vei cunoaște în detaliu anatomia și funcționarea perineului tău pe parcursul întregii vieți.
-
Vei afla transformările prin care trece perineul în sarcină, la naștere și la menopauză.
-
Vei învăța exerciții de gimnastică perineală recomandate pentru a evita unele dintre cele mai frecvente și neplăcute afecțiuni feminine: incontinență urinară, prolaps uterin, alte tipuri de prolaps.
-
Vei afla recomandările pentru o naștere cu perineu intact: exercițiile fizice, respirația pe expulzie, masajul perineal.
-
Vei afla de ce exercițiile de gimnastică perineală și tonifierea perineului aduc mai multă satisfacție în viața de cuplu.

Cursul este potrivit pentru tine dacă:
-
ești însărcinată, ai născut deja (natural sau prin cezariană), sau te confrunți cu probleme de incontinență sau vreun tip de prolaps (chiar fără să fi fost însărcinată)
-
vrei să fii pregătită pentru naștere cu informații detaliate despre anatomia perineului și ce se întâmplă cu el în sarcină și în expulzie
-
vrei să înveți exerciții și tehnici de pregătire pentru expulzie (inclusiv masajul perineal)
-
vrei să ai grijă de sănătatea perineului tău toată viața și să eviți problemele de incontinență sau prolaps cu care se confruntă foarte multe femei ca urmare a sarcinii, indiferent de modalitatea nașterii
-
vrei să înveți exercițiile recomandate pentru recuperarea după naștere și recăpătarea tonusului perineal
-
vrei să ai o viață de cuplu satisfăcătoare și după nașterea bebelușului

Ce vei afla la curs:
1. Ce este perineul și de ce este atât de important pentru sănătatea feminină pe tot parcursul vieții?
2. Cum este el afectat de sarcină, de naștere, menopauză sau alți factori?
3. Cum îl putem pregăti pentru naștere, cum putem evita ruperea lui la naștere?
4. Ce este epiziotomia, când este necesară și cum poate fi evitată?
5. Cum și de ce se poate face masajul perineal?
6. Cum putem preveni patologii feminine frecvente de-a lungul vieții, precum incontinența urinară, prolapsul uterin (sau alte tipuri de prolaps), hemoroizii?
7. Cum să identifici și să controlezi principalele grupe musculare perineale prin exerciții speciale, integrând poziții ajutătoare și tehnici de respirație?
8. Cum sa (re)capeți controlul sfincterian, atât în ceea ce privește contractarea, dar și relaxarea?

Testimoniale
Diana:
"Am fost extrem de mulțumită de modul de predare al doamnei Livia, m-aș întoarce oricând cu încredere către dumneaei pentru un sfat, o părere, sau pentru un alt curs."
Alexandra:
"Calmul, răbdarea și empatia doamnei Livia Toboșaru. A reușit sa creeze, pentru 15 străine, un mediu familial și deschis, fără prejudecăți. Mulțumesc pentru introducerea în lumea mămicilor și pentru toate sfaturile!"
Cristiana:
"Un curs de mare ajutor, în special faptul că ai posibilitatea să pui întrebări în timp real unui expert. De apreciat transparența și calmul. Cu siguranță am să mă înscriu și la alte cursuri."
Alexandra:
"Exemplificarea practică a exercițiilor, teoria prezentată atât cu informații clare, cât și ilustrată cu imagini."
