Emoțiile și dezvoltarea copilului de la 0 luni la 1 an

Primii ani de viață sunt baza relației noastre cu copilul și a relației copilului cu noi și cu lumea și determină felul în care se va dezvolta el ca adult. La acest curs vorbim despre cum să îi oferim bebelușului și copilului mic un început bun și sigur în viață, ținând cont de cine e el ca om și ce nevoi și preferințe are. Vom învăța să facem distincția între răsfăț, nevoi fizice și emoționale și vom înțelege scopul emoțiilor și cum ne determină ele relația cu lumea, fericirea și sănătatea.


PREȚ CURS: 95 lei

Descriere curs

Este uneori greu să fii mamă și părinte. Este în regulă să plângi, este normal să plângă și copilul: suntem ființe umane, ne dezvoltăm în relație, iar copilul participă la propria lui construcție și plânsul este felul lui de a comunica. Foarte mulți dintre părinți se îngrijorează că bebelușul lor nou-născut plânge imediat ce e lăsat jos sau se trezește și începe să se agite când e pus în pătuț.
O altă grijă frecventă este cum anume se poate crește un bebeluș independent, care să nu se învețe în brațe și să nu devină răsfățat.

  Vă invit la o întâlnire în care vom învăța despre motivele pentru care bebelușul vrea să fie ținut în brațe și ce se întâmplă dacă ținem cont de ele, cât și de trăirile noastre ca părinți. Vom explora etapele de dezvoltare în care învață, pe rând, cum să aibă încredere în lume, ce înseamnă frica și ce face când apare, cum să gestioneze furia și frustrarea și cum să își ia rămas bun și să trăiască tristețea.

  Vom vorbi despre mesaje pe care au nevoie să le primească de la cei din jur, cum ar fi că sunt doriți, iubiți și bine-veniți în lume, că aparțin familiei și că ne bucurăm că există. Vom aborda comportamentul normal al nou-născutului și copilului mic, nevoile lui și ce se întâmplă când le împlinim sau nu.  

  Copilul abia născut are nevoie de o perioadă de acomodare în care corpul său va învăța cât de mult să-și dea voie să se relaxeze în această lume nouă pentru el. Prima lună de viață pornește de la dependență foarte mare, în special de mamă, dependență care scade progresiv pe măsură ce copilul crește. Desprinderea de părinte se face natural, iar rolul nostru este să le fim alături și să-i încurajăm.

De aceea este important să facem distincția între răsfăț și nevoile fizice și emoționale ale bebelușului și copilului mic, pentru că emoțiile au un scop și ne determină relaționarea cu lumea, fericirea și sănătatea.

  Sunt Smaranda Nay, medic de familie, consultant în lactație certificat - IBCLC, formator și speaker, mamă. Te invit la cursul despre "Emoțiile și dezvoltarea copiilor de la 0 luni la 6 ani", esențial pentru oferirea unei relaționări sănătoase. Vom învăța împreună cum să-i construim copilului un cadru sigur în care să iasă din răspunsurile de stres și să învețe progresiv să și le gestioneze singur. Vom afla care sunt nevoile lui emoționale și vom înțelege cum comunică și cum are nevoie să comunicăm cu el pentru a deveni autonom, în ritmul lui natural.

Beneficii

 • Vei înțelege cum funcționează creierul și emoțiile bebelușului și copilului tău.

 • Vei afla care sunt etapele de dezvoltare și ce ai de făcut pentru fiecare în parte.

 • Vei ști la ce să te aștepți de la creșterea și dezvoltarea copilului: perioadele bune, perioadele cu agitație și plâns și cum anume să te comporți.

 • Vei ști cum să construiești un atașament sănătos și o relație bună cu bebelușul și copilul tău.

 • Vei ști cum să îți sprijini bebelușul sau copilul să se simtă în siguranță și fericit.

 • Vei înțelege diferența dintre iubire, atașament și răsfăț și cum să fii lângă copilul tău într-un mod constructiv.

Cursul este potrivit pentru tine dacă:

 • Ești viitor părinte sau ai deja copil cu vârsta până în 6 ani și îți dorești să fii prezent și mai relaxat.

 • Vrei să crești un copil fericit și sănătos, care va deveni un adult împlinit, echilibrat și autonom.

 • Vrei să construiești o relație sănătoasă cu copilul tău și să știi cum anume să te conectezi cu el.

 • Vrei să afli care sunt emoțiile și care sunt nevoile lui.

 • Vrei să eviți răsfățul și să înțelegi ce înseamnă independență, iubire, spațiu de creștere și dezvoltare.

Ce vei afla la curs:

1. Răsfăț și dependență sau independență, iubire, relație, educație, spațiu de creștere și dezvoltare.


2. Nevoile bebelușului în prima lună de viață și în continuare

 • Nevoia de contact al gurii cu sânul și masticație

 • Nevoia de atingere (îmbrătișări, purtare etc.), de recunoaștere și de a fi văzut

 • Nevoia de structură și mediu previzibil

 • Nevoia de stimuli (cunoaștere, sunete, culori etc.)

 • Nevoia de spațiu personal și ritmurile corpului, inclusiv cel de a avea timp să absoarbă informațiile, să le proceseze și să răspundă

3. Ritmurile nou-născutului și copilului

 • Mese, somn, conectare, ținut în brațe și piele pe piele


4. Etapele de dezvoltare

 • 0-6 luni: bucuria, fericirea și siguranța

 • 6-18 luni: explorarea și frica

 • 18 luni-3 ani: gestionarea furiei

 • 3-6 ani: gestionarea tristeții și pierderilor

Testimoniale

Ramona:

"A fost o reală plăcere să particip la acest curs. Pe lângă informațiile acumulate, sentimentele de calm și relaxare prezente pe toată durata cursului mi-au dat încredere și o stare de bine. Mulțumesc!"


Catalina Chitu:

"Smaranda ne-a dat sugestii de niște cărți foarte interesante, de care nu am auzit, și pe care eu le-am comandat deja :) Per total experiența a fost super, Smaranda este o persoană caldă, care explică foarte frumos, iar noțiunile primite sunt de mare ajutor pentru perioada următoare."


Gloria:

"Aspectul personalizat al prezentării și răspunsurile structurate au fost constructive. Doamna Nay a ținut pe tot parcursul să răspundă prin prezentare preocupărilor participanților."


Cornelia:

"Am aflat lucruri noi si mi-au liniștit anumite temeri."


Ruxandra:

"Smaranda Nay este excepțională și are un adevărat dar în a te învăța și a te face să înțelegi ce trebuie să faci."

Articole medicale